HELDERSTRALERS

De techniek van de helderstralers

Onze helderstralers vormen de top, in de op de markt zijnde infrarood stralers. Systeemrendementen van meer dan 95% zijn geen uitzondering.

De Delta-mengkamer

Bij een helderstraler is het gas-lucht mengsel zeer belangrijk voor een maximaal stralingsrendement. Bij onze stralers zorgt de door Schwank gepatenteerde Delta-mengkamer daarvoor (1): een mengbuis (2) zorgt voor een exact gedoseerde hoeveelheid gas en vermengt dit met lucht tot een brandbaar gas-lucht mengsel. In de Delta-mengkamer wordt dit gelijkmatig verdeeld en voorverwarmd. Door de opgebouwde druk worden de keramische stenen (3) op ieder punt gelijkmatig voorzien van dit brandbare mengsel. Zelfs bij lage gasaansluitdrukken.

Kleine zonnen met grote uitstraling

Vanuit de Delta-mengkamer stroomt het gas-luchtmengsel door duizenden kleine kanalen (4) van de keramische branderstenen, de kern van elke helderstraler. De keramische brandersteen, een uitvinding van de firma Schwank, wordt tegenwoordig door alle producenten van helderstralers toegepast. Aan de oppervlakte van de keramische stenen verbrandt het gas-lucht mengsel waarbij duizenden kleine vlammetjes ontstaan (5). De daarbij ontstane verbrandingswarmte verhit direct de keramische stenen, waardoor een oppervlaktetemperatuur van ca. 900 ºC wordt verkregen en een aangename stralingswarmte (6) wordt afgegeven. De speciale oppervlakte structuur en de samenstelling van het keramische basismateriaal van de stenen optimaliseren vervolgens het stralingsrendement. Door de snelle warmteverandering in de keramische stenen verloopt de verbranding min of meer “gekoeld”. Dat betekent: de gecontroleerde verbranding van natuurvriendelijk aardgas of propaan verloopt bijzonder schoon. De NOx-waarden liggen onder de 10 ppm. Met Schwank helderstralers kiest u voor een bijzonder milieuvriendelijk en modern verwarmingssysteem.

Het kombi-straler principe

De geavanceerde constructie van onze helderstralers maakt het mogelijk om rookgassen gericht om te zetten in warmtestraling. De reflectoren (7) worden tot zo’n 500 ºC verwarmd en gaan tevens warmte uitstralen (8). De op deze wijze gewonnen extra straling verhoogt het stralingsrendement. Hierdoor werken onze helderstralers op basis van twee stralingsprincipes: helder- en donkerstraling.
De kombi-straler is gecreëerd.

Veiligheid en bediening

Veiligheid wordt bij alle Schwank-verwarmingssystemen met hoofdletters geschreven. Onze stralers worden tijdens het gebruik continu bewaakt door een microprocessor gestuurde ionisatie-vlam-bewaking. Bij gas- of spanningsuitval, of bij het uitzetten van het toestel, sluit het gasmagneetventiel automatisch. Onverbrand gas heeft geen kans om te ontsnappen. De bediening en/of regeling van onze verwarmingssystemen kan naar wens uitgevoerd worden. Men kan gebruik maken van een eenvoudige schakelkast tot een volledige integratie in een centraal besturingssysteem.

De constructie van een helderstraler

Aan de productie van onze toestellen worden de hoogste eisen gesteld: met speciaal gereedschap worden alle onderdelen van de stralers uit hoogwaardig gealuminiseerd plaatstaal gemaakt en door middel van een speciale persverbinding gemonteerd. Dit garandeert een hoge mate van corrosiebescherming en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitsstandaard. En dat voor vele jaren!

 

primoSchwank   primoSchwank
  • Het prijsgunstige alternatief voor lage investeringskosten.
  infos
supraSchwank supraSchwank
  • De volledig geïsoleerde straler met een 20% lager gasverbruik en daarmee lage energiekosten.
infos