TERRASVERWARMING

Haal de zon op uw terras

Terrasverwarming is een sterk groeiend marktsegment, met name komt er steeds meer vraag naar de betere infraroodstralers voor vaste montage op het terras. In het bijzonder zijn horecaondernemers geïnteresseerd in een comfortabel verwarmd terras in het voor- en naseizoen. Voor verwarming van een zogenaamde ‘open ruimte’ is Schwank infraroodverwarming de ideale warmtebron. Met meer dan 50 jaar ervaring zijn zij specialist op dit gebied te noemen.

‘Infraroodstralers van Schwank’, gaan uit van exact hetzelfde principe als de zon. Stralingsenergie wordt direct omgezet in warmte. Dit is te vergelijken met zonnewarmte op koude besneeuwde berghellingen. Zolang de zon schijnt voelt u zich behaaglijk. De huidige range aan toestellen is volledig gerestyled en specifiek aangepast voor professioneel gebruik op buitenterrassen. U zult deze terrasverwarmers daar dan ook vaak tegenkomen.

Gasgestookte infraroodstralers

De stralers van de serie TerraSchwank zijn door Schwank zelf ontwikkeld en door de jaren heen steeds verbeterd. Niet alleen het design is verbeterd, ook zijn steeds meer corrosie bestendige materialen toegepast. Het is daarom niet verwonderlijk dat u onze stralers op diverse plaatsen aan de Nederlandse kust tegenkomt. U heeft hiermee een optimale straler om terrassen, ook met een grotere oppervlakte, behaaglijk te verwarmen. De gasgestookte infraroodstralers worden standaard in twee vermogenstypen gemaakt, 4 en 7,6 kW, met een handbediende - of elektronische ontsteking. De modellen zijn uitgevoerd met een RVS (AISI 316) reflector en zoveel mogelijk RVS onderdelen. Hierdoor zijn deze gasgestookte infraroodstralers in hoge mate corrosiebestendig en servicevriendelijk. De toestellen, die voorzien zijn van CE-keur, zijn leverbaar voor zowel aardgas als propaangas. Bij gasgestookte stralers moet u in een situatie onder een afdak of binnen, goed opletten of de rookgassen van de stralers weg kunnen. Boven de stralers dient een vrije ruimte te zijn van ± 50 tot 80 cm, de temperatuur van dak mag niet boven 50 ºC uitkomen. De ophanghoogte van de 4,0 kW straler is ± 2,10 meter, de 7,6 kW straler adviseren we op ± 2,50 meter. U straalt daarmee een gebied aan van c.a. 2,10 x 3,5 meter resp. 2,5x4 meter. Bij het plaatsen van meerdere stralers de hart-op-hart afstand gelijk houden aan de ophanghoogte. De stralers gaan hierdoor optimaal samenwerken. Indien de stralers niet onder een afdak gehangen worden is tevens een regenplaat noodzakelijk! Voor alle toestellen is een RVS (AISI 316) regenplaat leverbaar in designuitvoering. Deze dubbelwandige plaat zorgt niet alleen voor bescherming tegen regen, maar ook voor de afkoeling van rookgassen die van het toestel afkomen. Bij de verbranding van aardgas of propaan komt tevens vocht vrij. In een binnen situatie zal er zorg gedragen moeten worden voor voldoende ventilatie, overeenkomstig de gelden norm, of anders kunt u kiezen voor onze elektrische stralers.

 

Schwank Terra 4   Schwank Terra 4
 
Schwank Terra 7 Schwank Terra 7